1 år senare

Jag kan äntligen med stolthet säga att jag officiellt är frisk från mitt alkoholberoende. För 5 år sen tog jag min examen från högskolan, min drömmar var klara och jag visste exakt vad jag skulle göra för att uppnå dem. Men livet är inte riktigt så enkelt, vägarna jag tog för att ta mig upp på professionell nivå gick inte som jag hade tänkt. Detta påverkade mig väldigt negativt och fick mig att känna mig väldigt besviken men också deprimerad. Jag såg alkohol som denna enda vägen för att komma bort i tankarna från mitt misslyckande, den vanliga ölen på helgerna gick till en halv spritflaska om dagen, jag var inte frisk. Tack och lov för de människorna man har i livet så hjälpte dem mig att ta tag i mitt liv igen. 1 år efter min examen gick jag äntligen in i rehab. Behandlingshemmet i Helsingborg ”STEGET” hade färdiga metoder och tekniker för att hjälpa en att bli frisk igen. Men hela denna resan handlade framförallt om att faktiskt våga klara av detta, för som sagt, de hjälper dig med allt du behöver hjälp med, men det är DU som ska genomföra det som krävs.

Tack vare detta behandlingshemmet i Helsingborg är jag nu äntligen frisk och ska om en vecka sätta mig på en arbetsintervju inom ett yrke jag har studerat mig till att jobba inom i över 4 års tid på högskolan, kan knappt vänta!

Comments are closed.