Att tänka på vid anställning av elektriker

Idag fick jag besök av en god vän till mig som jobbar som elektriker. Jag frågade honom vad man ska tänka på när man anställer en elektriker

Varje hem behöver elektriska reparationer med jämna mellanrum men på grund av de faror som hör till så bör dessa inte utföras av amatörer. Det bästa är att anställa en professionella elektriker. Och eftersom dessa tjänster är dyra, här är några tips om hur du får det bästa för pengarna:

Många lägger för mycket fokus på timpriset. Men en riktigt skicklig, välutrustad elektriker med en lastbil full med dyra redskap kan vara ett mycket klokare val än ett oerfaren elektriker, som arbetar med otillräckliga verktyg och inga delar. Timhastigheten har endast betydelse när den beaktas tillsammans med företagets arbetskvalitet, utrustning och erfarenhet.

Resekostnader kan ha stor inverkan på dina kostnader och är på något sätt lättare att jämföra än timpriser. Många elektriker spenderar en tredjedel eller mer av sin tid som navigerar trafik. Så varje elektriker måste hitta ett sätt att betala för bekostnad av att köra över hela staden varje dag.

Vissa debiterar en högre skattesats för den första timmen, vissa tar ut en platt resaavgift, vissa tar ut ett minimum för varje besök, och vissa kompenserar bara för restiden genom att ladda en högre timpris.

Comments are closed.